2004 – Louis Vuitton Ginza – Jun Aoki

Jun Aoki was commissioned to design of the exterior wall of the Louis Vuitton store in Ginza. White, translucent alabaster from India is cast in beige glassfiber-reinforced concrete (GRC) and polished so that square shapes, large and small, appear to be scattered randomly in the wall, somewhat like terrazzo. Square areas, large and small, are also randomly arranged over the exterior wall as a whole. In those areas, the back of the panel is polished to a thickness of 15 millimeters and reinforced with a glass panel. These square areas alternately light up and vanish. The display windows too seem like fragments in terrazzo; three layers of highly-transparent glass are combined and made flush with the exterior wall. The opaque wall panels are connected to the structure by GRC rib-bolts; the transparent panels are supported by glass DPS.


Name: Louis Vuitton Ginza│Type: Commercial│Architect: Jun Aoki│Completed: 2004

Location

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s