2005 – Mikimoto Ginza – Toyo Ito / Taisei Design

The building of apparent simplicity comprises a prism perforated by a series of irregular windows, like a Swiss cheese, apparently arranged at random. However, since some of these are placed in the corners (where typically would be a column) and as we look closely at the fine finish of the facade, is evident that a much a more sophisticated construction system was used. The concept is based on the building is held by its facade, leaving the internal spaces column-free.


Name: Mikimoto Ginza│Type: Commercial│Architect: Toyo Ito / Taisei Design│Completed: 2005

Location

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s